"Tojota" povlači 50.000 vozila "sekvoja SUV"

Bez autora
Apr 28 2010

Japanski proizvođač automobila "Tojota" saopštio je da povlači oko 50.000 sportskih terenaca "sekvoja" modela iz 2003. zbog problema sa elektronskom kontrolom stabilnosti radi ispravljanja te greške. "Tojota" je ukazala da nije dobila nikakve izveštaje da je taj problem izazvao saobraćajne nesreće.Sistem za kontrolu stabilnosti se zbog greške u nekim slučajevima može aktivirati pri malim brzinama i sprečiti da vozilo ubrza onoliko brzo koliko vozač očekuje. Vlasnicima vozila "sekvoja SUV" koji su ranije platili popravku tog nedostataka biće nadoknađen novac.

"Tojota" povlači 50.000 vozila "sekvoja SUV"Japanski proizvođač automobila "Tojota" saopštio je da povlači oko 50.000 sportskih terenaca "sekvoja" modela iz 2003. zbog problema sa elektronskom kontrolom stabilnosti radi ispravljanja te greške.

"Tojota" je ukazala da nije dobila nikakve izveštaje da je taj problem izazvao saobraćajne nesreće, prenela je agencija AP.

Sistem za kontrolu stabilnosti se zbog greške u nekim slučajevima može aktivirati pri malim brzinama i sprečiti da vozilo ubrza onoliko brzo koliko vozač očekuje.

Vlasnicima vozila "sekvoja SUV" koji su ranije platili popravku tog nedostataka biće nadoknađen novac.

Svi vlasnici će krajem maja dobiti pisma u kojima će biti obavešteni o povlačenju.

"Tojota" je zbog različitih problema od oktobra širom sveta povukla više od osam miliona vozila raznih modela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik